Dit is de Wetenswaardigheden pagina

Iedereen kan zijn of haar wetenswaardigheden inzenden , mail naar

Noordelijk Transport minimaal 800X600 formaat.

Wetenswaardigheden

Op deze pagina gaan we proberen aan de hand van foto's diverse wetenswaardigheden door te geven aan de huidige generatie.

We starten met de overlevering die mij werd verteld door Gerrit Monsma een nazaat van jawel "de Monsma" van het vroegere MBN, Gerrit stuurde mij een foto van de Scania van KLMV en een advertentie uit die jaren en natuurlijk zijn verhaal.

Foto       Foto

Samen met KLMV (het enige bedrijf van de drie wat nog bestaat) werd midden zestiger jaren Scandinavie Transport opgericht, de andere twee bedrijven waren Althuisius en MBN

Er werd loodsruimte bij Legro gehuurd voor dit bedrijf, en in het pand van Legro werd een douaneloods gemaakt om goederen op te slaan die nog niet ingeklaard waren.

Eigenlijk was het doel van Scandinavie Transport om het vervoer vanaf Zweden naar de nieuwe Scania fabriek in Zwolle te gaan doen, maar zoals iedereen weet zijn Zweden erg chauvinistisch, dus ging Schenker Zweden met deze klus aan de haal.

Onderstaande foto werd gemaakt in 1996 van een aantal Tzummarumer chauffeurs. v.l.n.r. Jacob Terpstra, Hendrik Alkema, Dicky Groenveld, J.G. Monsma, Johan Anema en Peter Terpstra. De foto werd ter beschikking gesteld door Gerrit Monsma en dergelijke foto's plaatsen wij bijzonder graag, het maakt dat ons truckers bloed weer wat sneller stroomt.

Foto


Er zijn vroeger nog meer speciale auto bouwers geweest, kijk naar onderstaande 3 foto's

Foto

Foto

Foto

Copyright November 2007
Joris Smits