Dit is Reis Verslag Truckstar Festival.

Foto Reportage Joris Smits

Heeft U een foto reportage, stuur Uw reportage naar Noordelijk Transport

Deze reis was niet zo ver namelijk naar het Truckstar Festval in Assen. We zijn ( Hidde Smits, Piet Kolle en mijn persoontje) Vrijdag om half tien vertrokken we uit Roden waar we de MAN oldtimer hebben gehaald bij Eppie Bok daarna even bij Flap aangeweest om de bier voorraad aan te vullen door middel van een paar vaten bier en toen binnendoor via Vries naar het tankstation vlak voor Assen waar we ons aan sloten bij Klaas van der Veen met een MAN van Drenth en Marco van der Veen met zijn eigen Volvo.

Foto   Foto    Foto

Rustig naar Assen gereden en dat moet ook wel de oudjes lopen het best met zo'n 60-65 kilometer per uur, voor een ruim vijftig jaar oude truck een hele snelheid, hoewel ik me niet meer kan voorstellen dat ik vroeger ook zo'n truck had waar ook nog een radio in zat en nu kun je elkaar niet meer verstaanbaar maken in de cabine. Maar goed omstreeks elf uur waren we op het TT circuit van Assen en kregen al vlot onze papieren. Marco reed voorop en ik volgde maar toen we op plaats van bestemming waren misten we Klaas. Even later arriveerde ook Klaas maar die had en nare mededeling: zijn koppeling lag er uit en hij reed nu zonder koppeling en daar kun je natuurlijk ook direct de oude rot in herkennen, die fikst schakelen ook zonder koppeling maar gezond voor de truck is dat natuurlijk niet. Dubbel clutchen is voor de jeugd iets waar ze nog nooit van gehoord hebben laat staan zonder koppeling rijden. Na veel voor en achteruit stond eindelijk alles op zijn plaats en waren we gesetteld. Onze alleerste zorg was stroom te krijgen maar dat was nog niet voor elkaar en dus het aggregaat dat op Klaas zijn aanhangwagen stond gestart stroomkabels aangesloten en warempel we hadden stroom. Eerst de bierkoeling zei kleine neef Klaas dat is prioriteit nummer één en hij smakte met zijn lippen. Al snel liepen de eerste pilsjes van de band en iedereen pochte van de smaak en de schuimkraag. Het feest begint eigenlijk op zaterdag maar voor heel veel deelnemers is Vrijdag de mooiste avond. Het was dan ook geen wonder dat de meesten van ons 's middags een rust periode moesten inlassen.

Foto   Foto    Foto

Na het middag slaapje van de heren (Je kon toch zien dat ze wat ouder worden, kunnen niet meer zo goed tegen alcohol) Marco en ik waren nog zo fris als een hoentje maar wij zijn dan ook wat jonger (tenminste Marco) maar nauwelijks bijgekomen riepen de mannen al weer om bier, het blijken dus echte bikkels te zijn. De eerste avond was zeer gezellig we hebben nog een rondje TT baan gemaakt en tot laat in de nacht buiten gezeten en uiteindelijk om drie uur het bedje op gezocht. Toen ik wakker werd om vijf uur regende het pijpestelen en dat duurde tot acht uur in de morgen daarna klaarde het snel op en het werd uiteindelijk mooi weer met veel heel veel bezoekers. We hadden aan Piet Kolle een geweldige kok die het vlees, hamburgers, braadworsten en fricandellen op top kok niveau klaar maakte. We kregen veel aanloop ook vreemde vogels zaten er tussen waaronder onder meer Harry Bakker de dichtende en vlot pratende archivaris en foto vrachtwagen verzamelaar uit het Groninger Ter Apel, kortom een zeer gezellige zaterdag.

Foto   Foto    Foto

's avonds naar de Hollandse avond geweest waar het zeer druk was je kon op de koppen lopen en toen men met bier begon te gooien was onze tijd gekomen om afscheid te nemen, het is mij trouwens nog niet duidelijk waarom dat gegooi met bier een eigen leven gaat leiden, je ziet het steeds meer, buiten dat ik het jammer van het bier vind want zeg nou zelf veel te lekker om weg te smijten kost het ook nog een slordige duit, een pilsje kostte daar twee euro vijftig tel uit je winst. Ik denk dus dat er onder de jeugd geen crisis is. Mooi Waark is een top formatie, Jannes de koning der piraten zei de presentator Willy Oosterhuis, dat is die man van de deure de deure maar persoonlijk was voor mij Django Wagner de man vooral die mooi steenharde accordeon muziek was geweldig. Daarna hebben we ons gebruikelijke rondje weer gemaakt, even bij Postma clan een paar biertjes gehad en daarna bij dropshot Koning Martin Kwint, Prins Eddy Dijkema en ook nog Princes Anita de dropshots gekeurd die werkelijk weer van uitstekende kwaliteit waren. Eigenlijk willen we geen punten geven maar die van Martin waren net iets beter dan de concurentie maar het scheelde eigenlijk niets alleen kenners proeven zoiets en dat zijn wij natuurlijk wel. Toen nog even bij Henk Been de kwaliteit van zijn bier beoordeeld en daarna naar onze eigen cantine maar toen was het al wel weer twee uur geweest en neef Klaas wilde nog wel een slokje en hebben we in onze oplegger nog enige echte onvervalste Hollandse pikketanussies weg gewerkt en wat ik me er van herinner was het laatst glas een fleurig halfke. Zondag morgen zag Klaas niet zo happy uit zijn koppie (zie foto) ook de foto ernaast laat twee truckers zien die het nog niet op een rijtje hebben en hoewel op de foto ernaast al weer bier op de tafel staat kijken de heren nog steeds niet zo blij en verklaarde Klaas de eerste dagen geen druppel alcohol te willen nuttigen maar dat heb ik vaker van mijn kleine neef gehoord.

Foto   Foto    Foto

Gaandeweg de dag werden gezichten weer wat vrolijker en ondanks de regen buien was het weer heel gezellig, raakte ons biervat leeg en hebben we bier geleend van de firma Been uit Norg. (echte collega's) Tijdens een regenbui kregen we nog visite van o.a. Jan Westra, Kommer Vroegindewey, Piet Vriezema en nog wat kornuiten. En zo was een mooi Truckstar weekend in Assen haast al weer voorbij. Het probleem met de MAN van Klaas was nog steeds niet opgelost, gelukkig waren de mannen van Postma bereid om de hele combinatie van Klaas op een Postma dieplader te trekken en in Zuidhorn er weer af te halen. Hulde dus voor de Postma boys die echte vaklui bleken te zijn. Hieronder een aantal foto's.

Foto   Foto    Foto

Bij de grote leider van de Nienoord Truckers, Roelof van der Heide was het altijd druk of hij er nu was of niet altijd volk, bij de dropshot van tent van de firma Kwint en Dijkema was het ook een drukte van belang en dat komt mede door de uitstekende service die deze dropshot fabrikanten geven, petje af boys. Imposant was de aanblik van de mannen uit Grijpskerk de firma Postma, het lijkt wel of er twee keer zo veel Postma trucks zijn dan een jaar daar voor en zelfs aanschoude ik al tal van charters en dat is een leuk bericht, zo goed draait onze bedrijfstak nu ook weer niet.

Foto   Foto    Foto

Hieronder een foto van de MAN die Bok - Roden mij altijd welwillend afstaat voor dit Truckstar feest en daarvoor dank Eppie, Als er één man is die altijd de aandacht op zich weet gevestigd is dat wel Jan Ellens, hij fungeert net zo gemakkelijk als ober dan als chauffeur en met of zonder één broekspijp, altijd als heer vermomd. Dat het bij onze zoete inval gezellig was laat deze foto overduidelijk zien. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij ijs en weder dienende.

Foto   Foto    Foto

Copyright November 2007 Joris Smits