Dit is de special pagina van Marco van der Veen - Zuidhorn

Foto Reportage Joris Smits

Chauffeur; Marco van der Veen

Heeft U een foto reportage, stuur Uw reportage naar Noordelijk Transport

Marco van der Veen stamt uit een echte chauffeurs familie, zijn Vader was chauffeur, zijn broers zijn chauffeur, zijn Oom is chauffeur en zelfs de meeste neven zijn chauffeur. Niets nieuws onder de zon zult U zeggen maar het bijzondere aan Marco is toch wel dat hij al van kind af een droom had, hij wilde namelijk een old timer vrachtauto hebben. Jaren lang gezocht nooit gevonden totdat hij in Belgie een een oude Volvo ontdekte van Franse afkomst. Om een lang verhaal kort te maken Marco kocht in 2007 de Volvo F10. De truck werd op eigen kracht naar Zuidhorn gereden, er stonden 600.000 eerlijke kilometers op de teller, hetgeen makkelijk te controleren was want alle onderhouds boekjes waren nog aanwezig. Marco heeft weinig restauratie werk gekend want alles wat moest werken werkte nog tot aan de lampjes toe. De airco en retarder deden nog altijd hun werk perfect, het enigste wat niet meer in 100 % staat verkeerde was de bekleding maar dit werd door Vader Klaas van der Veen vakkundig gerepareerd. En zo is Marco de trotse eigenaar van een echte Volvo F10.

De onderstaande foto is van de Volvo toen hij in Zuidhorn arriveerde met nog met Belgisch kenteken.

Foto

Hoewel de bak op een veebak lijkt werd de truck gebruikt voor groente vervoer. Onderstaande foto's laten zien hoe de conditie van het plaatwerk was, perfect dus

FotoFotoFoto

Foto Hieronder links de vakundig door Klaas vernieuwde achterwand, in het midden een cabine inkijk en daarnaast het mooie in supervorm verkerende dashboard.

FotoFotoFoto

Hier zien we de nog steeds aanwezige papieren die vanwege Volvo verstrekt werden. Ook onderhouds rekeningen zijn nog allemaal aanwezig.

FotoFotoFoto

Hieronder links de Volvo na de restauratie in het midden de trotse Vader Klaas en Marco en rechts zien we Klaas nog een keer in zwart wit.

FotoFotoFoto

Helemaal af was de Volvo met het onvermijdelijke rekje boven op de cabine die in 70er jaren te zien was op practisch alle Internationaal rijdende trucks en daarom die foto voor het laatst op deze pagina.

Foto

Copyright November 2007 Joris Smits