Crash Ben Boomsma tussen Ommen en Den Ham

Op deze pagina foto's van gecrashte trucks op groter formaat. Hebt U nog foto's, stuur ze naar Noordelijk Transport minimaal 800X600 formaat.

Bovendien gaan we proberen naast de crash foto ook een originele foto van de truck te plaatsen

Ben Boomsma stuurde mij foto's van zijn crash in de buurt van Ommen toen hij chauffeur was bij Johan Jagt uit Groningen en we laten hem zelf zijn verhaal vertellen.

Hieronder het verhaal van Ben Boomsma de chauffeur van de truck van Johan Jagt.

Het gebeurde in 27 December 1976 īs morgens om 5.30 uur, Ik was met een trailer volmatrassen schuim op weg naar Vroomshoop. Tussen Ommen en Den Ham, de weg door het bos naar Den Ham. Het had die nacht gesneeuwd, mijn weghelft was door de wind schoon gebleven. Ik had steeds een luxe wagen achter me rijden die probeerde mij in te halen maar door de gladheid toch maar weer achter me moest. Je krijgt daar een lang stuk van ongeveer 2 kilometer en ja hoor daar kwam hij weer. Ik reed 80 kilometeren zag hem naast mijn cabine slippen en mijn linker voorwiel raken. De eerste boom rechts was voor mij die ik links op me kreeg, wonder boven wonder ketse combinatie af en schoot over de weg om daar nog eens twee bomen te raken na 150 meter van de eerste boom kwam het spul tot stilstand. Alles wat in de cabine lag tot aan mijn zitting lag rond de eerste boom. De trailer had geen boom geraakt maar maar het chassis was op twee plaatsen krom, kun je nagaan wat voor krachten er dan vrij komen. Al met al was het 's avonds 18.00 uur dat Hans Bolt van garage Bats uit Bedum het prakkie in de kraan had hangen. Ik heb ruim drie jaar thuis gezeten en was inmiddels ook afgekeurd en dat wilde en kon ik niet accepteren maar omdat men mij niet wilde goedkeuren kon ik dus geen werkgever weer krijgen en ben daarom voor mij zelf een taxi bedrijf begonnen. Dit heb ik vol kunnen houden tot 2002 en moest de zaak die toen erg was uitgebreid verkopen. Ben Boomsma is de zoon van Kees Boomsma die jaren vertegenwoordiger was van de Scania en daarvoor als ik mij goed herinner van PKA aanhangwagens en opleggers.

Jagt&

Jagt

Jagt

>

Jagt

Jagt

Copyright November 2007
Joris Smits