Dit is pagina 3 van crash Trucks

Op deze pagina foto's van gecrashte trucks op groot formaat. Hebt U nog foto's, stuur ze naar Noordelijk Transport minimaal 800X600 formaat.

Bovendien gaan we proberen naast de crash foto ook een originele foto van de truck te plaatsen

Deze keer een truck van Gebr. Wildeman uit Nieuwe Schans , een Henschel die op 23 Maart 1967 de weg kwijt raakte en dus pardoes de Westerwoldse A te Nieuwe Schans inreed.

Wildeman

In de prachtige boekenreeks Met beurtschippers en boderijders door Friesland van Albert Buursma en Wim Mollema vond ik onder meer onderstaande foto van een aanrijding in dichte mist op de weg Leeuwarden - Sneek tussen twee truck + opleggers van de Libra en Frico. De Frico combinatie werd bestuurd door Bauke van der Meer.

Deze foto met vriendelijke toestemming van uitgeverij Profiel Bedum helaas hebben we geen foto's van de originele trucks.

Ongeval

Deze Magirus + Tankoplegger van de firma Kroon uit Assen die voor de DOMO - Beilen reed, geraakte in 1968 van de weg bij Holwierde.

kijk ook eens in het album van Kroon

Kroon

Deze Volvo geraakte bij Ellerhuizen van de weg in 2007, de foto is van 112Nederland .nl. Op de foto klikken voor een vergroting

Volvo

De Iveco nr. 81 van Jonker uit Veendam raakte betrokken bij een ongeval op de rotonde bij Gieten. Hieronder de Iveco voor en na het ongeval. Kijk ook eens in het Jonker album met ca. 200 foto's. Jonker

Jonker

Jonker

Ook bij Jonker ging wel eens wat mis, als de chauffeur van onderstaande tankwagen beter had opgelet had de tank geen vacuum gezogen en was dan niet in elkaar getrokken.Maaaaar deze chauffeur vergat dus om het mangat deksel te openen en dan komen onvermoede krachten los. Twee keer een foto van de ineen gezogen tank oplegger en de tank oplegger in originele staat. De foto’s zijn afkomstig uit het foto archief van Evert Jan Smit.

Jonker

Jonker

Jonker

Een bizar ongeval van Rudolf Westra bij Bockel op de autobahn van Bremen naar Hamburg, Rudolf reed rustig voor een baustelle, plotseling een davernde klap en werd er een bestelwagen geplet achter op zijn aanhangwagen. Wat was het geval ? Een Poolse trucker [ wie anders ] was zonder te remmen vol achter op de bestelwagen gedenderd. Het resultaat zien we op onderstaande eerste foto, de volgende foto laat zien dat de aanhangwagen van Rudolf een goede constructie heeft gezien de beschadiging en de derde foto laat de combi in originele staat zien.Wonder boven wonder er viel geen enkele gewonde.

Westra

Westra

Westra

Op 31 Mei 1973 kreeg een aanhangwagen van een combi van Groen Transport uit Kloosterburen een klapband ter hoogte van Nunspeet en sleurde de truck mee de berm in, aanwezige militairen die op oefening ter plaatse waren hielpen vervolgens met het overladen van 30 ton babyvoeding. De Daf 2000 DO op de vluchtstrook was van de firma Schaap uit Leens. De foto is beschikbaar gesteld door Gert Groen.

Groen

Deze foto's van Visser uit Zoutkamp kreeg ik toegestuurd door A. Ouwinga, hoe en wat weet ik dus niets van. Alleen dat het een DAF 3600 is.

Visser

Visser

Copyright November 2007 Joris Smits