Dit is pagina 2 van crash Trucks

Op deze pagina foto's van gecrashte trucks op groter formaat. Hebt U nog foto's, stuur ze naar Noordelijk Transport minimaal 800X600 formaat.

Bovendien gaan we proberen naast de crash foto ook een originele foto van de truck te plaatsen

Klik op Hoofd Pagina om terug te keren op de Hoofd Pagina

Op de toenmalige rijksweg 43, tussen Heerenveen en Drachten kreeg chauffeur Klaas van der Veen van Transport Bedrijf P. Gorter & Zonen uit Hoogkerk plotseling een tegenligger op zijn rijbaan, een botsing was onvermijdelijk waarbij de truck + aanhangwagen in een aanpalend weiland belande.De man links op de foto met verband om zijn hoofd was de veroorzaker van het ongeval.

P. Gorter & Zonen - Hoogkerk

Op deze foto is duidelijk te zien dat ook de personen auto er niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. Deze rijksweg 43 was een levensgevaarlijke twee baans betonweg die gelukkig al jaren vierbaans is.

kijk ook eens in het Truck Crash album

Ongeval op Rijksweg 43 nabij Drachten

Ook vroeger waren er wel eens aanrijdingen, uit de prachtige boekenreeks Transport in de jaren zestig van hobby fotograaf Theo Wieringa komt deze foto van een Daf 2600 combi van Jonker - Veendam. De boekenreeks is trouwens te bestellen bij; Transportboek, Deventer Tel; 0570-643843. Van de truck in originele staat hebben we jammer genoeg geen foto.

Jonker - Veendam

Hempenius was een zeer bekend Transport bedrijf uit Sneek, mooi materiaal, Kromhout en Verheul Trucks, het bedrijf stond bekend om zijn uitstekende chauffeurs maar ook goede chauffeurs maken wel eens een slippertje, deze Thames Trader truck van Hempenius verleende op de Middenweg in Amsterdam geen voorrang aan tram 961 lijn 9 en boorde zich in de flank van de tram en wel op 24-01-1963 Deze foto werd mij gestuurd door Ton van der Smaal en op deze foto zit copyright.

Voor vragen stuur een mail.naar Ton. Hempenius - Sneek

Dat Hempenius mede bekend stond om zijn uitstekende chauffeurs had ik al eerder vermeld maar je zou toch beginnen te twijfelen als je de volgende foto bekijkt. Want wat is het geval, ook deze keer botst een truck zo te zien een Kromhout van Hempenius op een tram en wel op tram 538 lijn 25 en weer in Amsterdam deze keer op het Victoriaplein en we noteren 26-10-1964 en ook deze foto werd gestuurd door Ton van der Smaal en daarvoor hartelijke dank, op deze foto zit copyright.Voor vragen stuur een mailnaar Ton.

Hempenius - Sneek

Het waren echt niet alleen Friese vervoerders die in aanraking kwamen met een tram in Amsterdam, ook in Groningen wisten ze wel dat een tram hard was om te raken en men had meestal zelf schuld, onderstaande foto dateerd van 1956 en de truck kwam uit Sappemeer en was eigendom van het bekende transportbedrijf Koeneman. en ook deze foto werd gestuurd door Ton van der Smaal en daarvoor hartelijke dank, op deze foto zit copyright.

Voor vragen stuur een mail naar de mailnaar Ton.

Koeneman - Sappemeer

In de wintertijd is het altijd gevaarlijk rijden in Noorwegen en dat ondervond ook Arnold Helmholt uit Aduard. In de buurt van Trontheim in Noorwegen schaarde op een spieldelgladde weg zijn Volvo met oplegger met als gevolg dat de oplegger de cabine flink heeft geraakt, gelukkig niemand gewond. Arnold Helmholt rijdt in charter voor Oldenburger - Peize tegenwoordig één van de grootste bloemen transporteurs van Nederland. Hieronder de gecrashte truck.

kijk ook eens in het album. Helmholt album.

Arnold Helmholt - Aduard

Hieronder de truck in originele staat

Arnold Helmholt - Aduard

De wagens van Geert Fransens uit Wildervank waren jarenlang bekende verschijningen op de Noordelijke wegen mede vanwege zijn tanktransporten voor de Domo in Beilen, in de 80er jaren haalde Fransen zelfs de landelijke pers met een totaal uitgebrandde truck + aanhangwagen die was geparkeerd in Stadskanaal. en geladen was met stro. De chauffeur van deze combinatie was Roel Speelman en de fotograaf was Johan Weites

Geert Granssens - Wildervank

Hieronder een soorgelijke combinatie van Fransens.

Geert Fransens - Wildervank

Nog een Fransens truck die is gesneuveld, deze keer van Fransens - Winschoten en wel een DAF 2000 D0 zo te zien, de foto werd gestuurd door Geert Fransens

Fransens - Winschoten
Copyright November 2007 Joris Smits