Dit is de special pagina van Van den Akker - Workum

Foto Reportage Joris Smits

Chauffeur; Fokke van den Akker

Heeft U een foto reportage, stuur Uw reportage naar Noordelijk Transport

Deze foto is genomen in Hindeloopen op een parkeerplaats waar een stop was van de elf steden tocht voor old timer vrachtwagens en waar Fokke van den Akker met zijn schitterend gerestaureerde T-Ford uit 1924 ook even langs kwam. Fokke heeft deze Ford zelf geimporteerd uit Amerika en wel uit California en toen thuis in Workum helemaal van A-Z nagekeken en het moet gezegd het is een plaatje van een auto geworden.

Foto

Onderstaand zien we het grote reclame bord boven op de truck en dat is excact gelijk aan de T-Ford die Fokke zijn Grootvader ook in bezit had, daarnaast een kijkje in het interieur van de cabine en daarnaast de drie pedalen die een T-Ford bezat.

Foto Foto Foto

Hieronder zien we een wiel met houten spaken zoals in die tijd gebruikelijk was daarnaast een foto van de laadbak met huif en dan de motor, geweldig dat zoiets van 86 jaar nog loopt.

Foto Foto Foto

Alles was ook in die tijd al goed gezekerd zoals we op onderstaande foto zien daarnaast reserve blikken met olie, water en benzine gingen ook mee en daarnaast ook twee reserve binnenbanden boven op het dak zorgden er voor dat de Ford altijd weer thuis kwam als er lek werd gereden en dat gebeurde nogal eens.

Foto Foto Foto

Onder zien we de achterkant van de Ford en let eens op de dubbele kentekens, Fokke zou geen Fries zijn als hij ons er niet aan zou herinneren dat B echt voor Friesland geldt daarnaast kunnen we zien dat Grootvader Fokke Van den Akker een echte boderijder [ karrider zeggen ze in Friesland ] was en daarnaast de eerste bobines die in de binnenkant van de cabine zaten, alleen dat is al een kijkje en het luisteren waard.

Foto Foto Foto

De laatste foto is een foto vanaf de zijkant genomen.

Foto

Fokke van den Akker stuurde nog een paar mooie foto’s van de T Ford, links zoals Pake van den Akker er mee reed en rechts de prachtig gerestaureerde T Ford van kleinzoon Fokke.

Foto Foto

Onderste foto is een wel heel mooie nieuwjaarskaart die Fokke verstuurde. We kunnen daar ook heel goed zien dat er eigenlijk weinig verandert is in bijna 100 jaar. Beide foto’s zijn op excact dezelfde plaats genomen, alleen de bomen zijn verdwenen de weg wat anders geworden maar de huizen staan er nog net als toen en wat heeft Fokke die T Ford schitterend gerestaureerd, een plaatje. Fokke importeerde de Ford zelf uit de USA.

Foto

Kijk ook eens op de foto pagina van Van den Akker